Et godt brætspil er fantastisk familiehygge

I vores efterhånden mere og mere moderniserede og højteknologiske hverdag går meget af familiens fritid på at sidde foran fjernsynet eller computeren.

I langt de fleste husstande er den klassiske familiehygge nu skiftet ud med en mere moderne form for tidsfordriv, hvor man som familie ofte splitter sig op, hver gang man har fritid til rådighed derhjemme.

Ofte ser man at børnene i familien sætter sig foran computeren og spiller, mens forældrene ofte sætter sig foran fjernsynet med en god film eller noget lignende.

Man må dog ikke undervurdere de mange fordele ved en god gang familiehygge fra tid til anden, hvor man får mulighed for at være sammen og have det sjovt som familie. En måde hvorpå hele familien kan have det hyggeligt og sjovt sammen samtidigt med at få snakket om hvad der rører sig blandt familiens medlemmer er ved at samles om et godt brætspil. Et godt brætspil er nemlig fantastisk familiehygge.

Fordelene ved brætspil som familiehygge

 

Der findes mange spil, man kan hygge sig sammen om som familie
Der findes mange spil, man kan hygge sig sammen om som familie

Som nævnt er et godt brætspil fantastisk familiehygge, og det at sætte sig sammen som familie og spille et spil fra tid til anden har mange forskellige fordele.

For det første giver brætspil familien muligheden for at fordrive tiden på en sjov og spændende måde, uden at øjnene skal være klistrede til en skærm under aktiviteten. At få en pause fra tv-skærmen og computerspillene en gang i mellem kan ofte være en god ide for alle familiens medlemmer, og dette er netop noget et godt brætspil kan hjælpe med. En anden fordel ved at samles om et brætspil som familie er at spillet fungerer som et samlingspunkt for hele familien og at dette oftest indbyder til mere dybdegående samtaler mellem deltagerne. På denne måde kan du som forælder for eksempel blive klogere på, hvordan det går for dine børn både i skolen og socialt, og dine børn vil samtidigt også få muligheden for at stille forældrene spørgsmål.

Familiehygge med brætspil og kage

Noget som flere og flere danske familier er begyndt at indføre er en eller flere ugentlige spilledage, hvor der aftales et eller flere tidspunkter på ugen, hvor familien sætter sig ned og samles til en god omgang familiehygge rundt om et godt brætspil. Dette har vist sig at være meget populært for alle familiens medlemmer uanset alder.

Hvis du overvejer at indføre en ugentlig brætspilsdag for din familie, er det en god ide at fremlægge ideen for din familie og høre hvad de siger til den. Husk at der er mange forskellige brætspil, og selv hvis dine børn ikke længere er helt små findes der også mange brætspil der henvender sig mest til en lidt ældre aldersgruppe.

Noget du også kan overveje er at kombinere en eventuel ugentlig spilledag med en ugentlig kagedag. På denne måde kan du få en god aften hver uge med rigtig familiehygge i form af både brætspil og kage eller noget andet lækkert. Det sidste kan også være med til at få forslaget til at lyde lidt mere indbydende for dem i familien der ikke nødvendigvis er de største fans af brætspil.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *