Pas på falske datingprofiler

Indhold og links i denne artikel er opdateret den 16/3-2022.

Rigtig mange mennesker forsøger sig i dag med at finde kærligheden på diverse dating sites. De fleste har behov for kærlighed og har måske været single igennem længere tid. Derfor kan man nemt miste sin dømmekraft og falde for alle, der bare giver én en lille kærlighedserklæring. Det er problematisk, da man skal være opmærksom på falske datingprofiler.

Tænk dig god om på nettet

Man bør altid tænke sig om, når man bevæger sig på nettet – det gælder både på webshops, Facebook og diverse chatsider som en generel ting. Dog er folk ofte naive, og bliver forblændet og tryllebundet, fordi de måske hungrer efter den helt rigtige, som de har haft svært ved at finde i lang tid.

Husk at være skeptisk og fornuftig

Man skal sørge for at have den naturlige skepsis, når man dater på nettet. Dem, man skriver med og dem, man tror, man kender, er ikke nødvendigvis de samme som sidder bag ved computerskærmen. Det er desværre utrolig nemt at oprette disse falske datingprofiler og ofte er det desværre også nemt at finde nogle der falder lige i fælden. Det starter ofte med at der sidder én bag den ene skærm og håber på at finde den eneste ene, som man kan dele resten af sit liv med. Personen har måske ledt efter sådanne partner i utrolig lang tid, så derfor er naiviteten skruet op på højeste blus. På den anden side af skærmen sidder der en svindler, der netop udnytter den naive persons sult efter kærlighed, til at lokke en masse penge ud af personen.

Svindleren udnytter dine behov

Svindleren prøver at opbygge et specielt kærlighedsbånd til den anden person, hvilket svindleren typisk bruger lang tid på, for at sikre, at troværdigheden er skudsikker. Det er ikke blot uintelligente mennesker som falder i fælden, men faktisk også normalt fungerende og intelligente mennesker som ofte bliver narret og falder pladask for disse svindleres løgnehistorier. Man skal derfor generelt passe på falske datingprofiler, da det i sidste ende kan komme til at koste dig en masse penge, hvis du falder i sådan en fælde. Der er derfor et par faresignaler, man bør holde ekstra øje med, så man ikke ender med at blive snydt.

Check datingprofilen godt

Hvis en profil eksempelvis kun har ét billede og billedet minder om en fotomodel der er fundet på nettet, så bør man være skeptisk og muligvis spørge personen om at se flere billeder. Derudover skal man være opmærksom på at de fleste svindlere altid har en rigtig god undskyldning for ikke at ville ses via webcam.

Mange bliver snydt

Man hører gang på gang om disse tilfælde, hvor enten kvinder eller mænd er blevet snydt for en masse penge, fordi de stolede blindt på én, de havde mødt via en datingside. Det er desværre svært at sætte en stopper for disse falske profiler, da det er svært at afsløre bagmændene og svært at advare andre, der kan ende med at stå i helt samme situation. Overordnet set skal man passe på falske datingprofiler og være på vagt. Man bør være opmærksom på mistænkelig adfærd ved de forskellige, man dater med, da man ikke altid kan være sikker på, at man skriver med den, man tror, man skriver med.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *