Stresscoaching forløb

Som danskere har vi lært, at vi skal være i kontrol. Vi giver ofte fremmede mennesker, at vi er glade og har styr på tingene. Også selvom vi i virkeligheden lever med et indre kaos. Vi kan godt finde på at nævne overfor vores nærmeste venner, at vi er stressede. Men dertil, og ikke længere. Vi taler ikke så meget om det. Vi hører godt nok, at flere undersøgelser viser, at flere og flere mennesker får stress. Vi taler ikke om vores egen stress. Sker det, så sker det oftest, fordi vi allerede er blevet ramt af en af de sygdomme, som stress kan fremkalde.

Vær på vagt

Det skal vi altså lære at være lidt på vagt overfor. Det kan i nogle tilfælde være for sent, hvis vi ikke får talt med et eller andet menneske om det pres, vi føler, vi lever med. Og ja, det kan faktisk være befriende at tale med et helt fremmed menneske om den stress, vi har. Et fremmed menneske, der ved noget om stress, hvordan stress fungerer, og hvad det gør ved vores krop, kan sommetider være en god støtte, så vi kan få et bedre liv – uden stress. Et forløb med stresscoaching som beskrevet her er derfor ofte en god vej til at få et meget bedre liv.

En god coach styrer det

Sådan et forløb styres af en stresscoach. Og en stresscoach har specifik viden om stress og om, hvordan stress kan håndteres. Stresscoachen benytter sig sjældent af færdige modeller for behandling af stress. Han eller hun vil tage en individuel indgang til stresscoaching forløbet, som du har brug for. Den indgang baseres på samtaler med dig. Enten direkte – sådan ansigt til ansigt – eller via telefonsamtaler. Derfra udvikles forløbet. Der sættes særlige teknikker, du kan bruge i hverdagen på i forløbet. Fx kan der være tale om, at du skal lære at trække vejret på en bestemt måde i bestemte situationer.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *