Skak er stadig et populært brætspil

I dagens Danmark er der flere og flere, som vælger at finde deres underholdning på computer, tablet eller på telefonen. Her er der nemlig mange spil, som let kan give belønninger, og sørge for, at man kan få tiden fordrevet med noget.

Dette er da også forståeligt, da der er så mange forskellige spil til disse platforme, men det gør også, at det kan være svært at finde noget, som både er udfordrende, og som stadig kan skabe et vist fællesskab.

Men betyder det så, at de ældre brætspil er ved at blive ligegyldige? Tværtimod! Brætspillene er stadig relevante, og skak er et af de mest udbytterige spil, som nogensinde er blevet udviklet. Derfor er der altså ingen grund til at smide spillene ud.

Skak indeholder nogle gode elementer

Først og fremmest så er skak et fantastisk spil, fordi det er en god måde at skabe nye fællesskaber på. Når man spiller imod en anden spiller, så lærer man at kommunikere og tolke andre menneskers handlinger, og manges træk i skak reflekterer også over, hvem de er. Her kan I finde en fælles interesse for at blive bedre til skak og den strategiske tænkning, som spillet kræver, samtidig med, at spillet går langsomt nok til, at man også kan tale sammen imens, hvis det ikke skal blive for konkurrencepræget.

Samtidig er der selvfølgelig en række skakklubber, hvor man kan mødes med andre, og få nye bekendtskaber og venner.

Skak er med til at udvikle din tænkning!

Du tror måske, at brætspil bare er til for at have det lidt sjovt og hyggeligt, og det er da også én måde, som du kan bruge brætspil på. Men skak er især kendt hele verdenen over for dets evne til at tvinge dig til at tænke på en helt anden måde, end du måske normalt gør. Dette er vigtigt, da det rent faktisk betyder, at du kan få både underholdning fra dit spil samtidig med, at du rent faktisk også bliver en smule klogere og lærer lidt mere om strategisk tænkning og planlægning på længere sigt. Nu er der lige pludselig en god undskyldning for at spille!

Det at spille skak kan især ses som en fantastisk øvelse til børn. Når børn spiller skak, så finder de meget hurtigt ud af, at man kan blive hurtigt belønnet blandt andet ved at tage en af modstanderens brikker. Det viser sig dog hurtigt, at dette slet ikke er nok, da det at planlægge på længere sigt oftest er det, som giver dig sejren. Dette er en fantastisk øvelse for børn, fordi de lærer, hvordan taktik og planlægning rent faktisk kan betale sig, og dette er både en god øvelse til andre spil og også, når de bliver ældre og mere modne. Samtidig får de mulighed for at tænke logisk og udvikle denne evne, som blandt andet bruges i discipliner som matematik. Derfor er der altså ikke længere nogen undskyldning for at gemme skakspillet væk i gemmerne – tag det i stedet frem, og bliv lidt bedre til at tænke strategisk!

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *