Hurtig hjemmeside?

Der er sket en uheldig udvikling de senere år i det arbejde, som mange af de danske webbureauer udfører: Hjemmesiderne og netbutikkerne er blevet langsommere at indlæse. Årsagen skal nok findes i to forhold:

  1. Uvidenhed hos webbureauerne om nødvendigheden af hurtige hjemmesider i forhold til SEO og usability
  2. Udbredelsen af meget hurtige internetforbindelser der “slører” en langsom hjemmeside

Hvad kan du gøre som webmaster?

Det første, du skal gøre, er at køre to forskellige tests på din hjemmeside eller webshop. Den første er et værktøj til at måle den hastighed, hvormed din hjemmeside indlæses. Værktøjet finder du her: http://tools.pingdom.com/fpt/

Husk at vælge Amsterdam, der er det målepunkt, der er tættest på Danmark, som det er vist her:

2014-11-21_18-03-21

Her får du en karakter og en sammenligning med andre websites. Din hjemmeside bør indlæses helt på under 2 sekunder – helst.

Dernæst skal du benytte Googles værktøj, der giver dig en lang række anbefalinger til hastighedsoptimering til både desktop og mobilversionerne af dit site. Det finder du her: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Få eksperthjælp til hastighedsoptimering

Sandsynligvis vil du kun kunne udføre ganske få af de anbefalinger, som Google giver dig via deres værktøj. Billederne kan du optimere – men resten er ofte programmeringsmæssige tiltag, der skal udførers i “motoren” på din hjemmeside eller direkte på serveren. Og det kræver eksperthjælp.

Der er ikke så mange eksperter i hastighedsoptimering tilgængelige i Danmark, men nogle få er der da. Her vil vi fremhæve den mest anerkendte af dem: Kim Tetzlaff fra KTJ-Media. Han har mange års erafring på området, og han arbejder på tværs af systemer og platforme. Om du har en Magento webshop eller en WordPress installation – Kim kan hjælpe med hastighedsoptimering, som du kan læse mere om her.

Et godt råd: Sørg for selv at optimere dine billeder, hvis du kan. Det kræver ikke så megen viden, og så kan du spare pengene til at få Kim til virkelig at kæle for detaljerne med de mere teknisk vanskelige tiltag. Dine gæster vil elske en hurtig hjememside, og du vil helt sikkert se en forbedring af dine placeringer i Googles søgeresultater efter nogen tid.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *