Har du overvejet at skifte hundefoder?

Er du i tvivl om, hvorvidt dit hundefoder er det bedste for netop din hunds krop og velvære – og overvejer du at prøve en anden form for hundefoder men mangler inspiration eller viden? Så er du ikke alene! Markedet for hundefoder er utrolig stort, men der er hjælp at hente…

I og med at der i Danmark er mere end 500.000 hunde, er markedet inden for hundefoder blevet uoverskueligt stort, og det kan som hundeejer være meget svært at overskue, hvilket mærke, mængde og indhold, der skal vælges. Vi vil alle vores hunde det bedste, men hvad er det bedste for netop vores hund? Og hvem kan vi søge rådgivning hos?

Pris og kvalitet

Du behøver som udgangspunkt ikke nogen dyr rådgiver, hvis du ønsker at skifte hundefodermærke. Vi kan ikke komme uden om, at prisen og kvaliteten i en vis udstrækning hænger sammen – og det gør det også, når det kommer til hundefoder. Det vil typisk være de lidt dyrere og anerkendte mærker, hvor du finder mest protein i foderet, og det er som regel et tegn på en god form for foder for din hund. Udover at protein er sundt og godt for din hund, holder det også mæthedsfornemmelsen længere.

Du kan med fordel købe større rationer på én gang, da der her kan være lidt penge at spare, men du skal huske at sammenligne både pris på hundefoderet med mængden, inden du køber. Dit valg af hundefoder kan have (og har formodentlig også) en stor effekt på din hunds velvære og fremtid. Så brug gerne lidt ekstra tid og kræfter på at finde frem til det helt rigtige – der er ingen tvivl om, at du vil kunne mærke effekten på din hund, når du har ramt plet.

Få overblik over mærker og priser

Med cirka 3000 mærker på hundefodermarkedet kan det være en jungle at finde frem til det rigtige foder, og der er med sikkerhed også mange forskellige slags, som vil passe til din hunds mave. For at få overblik kan du med fordel benytte hjemmesider med prissammenligning af hundefoder. Her vil du typisk kunne filtrere din søgning efter præcis din hunds alder, race og eventuelle problem – og derudfra finde noget foder. Netop sidstnævnte ’problem’ er meget relevant, når du vælger hundefoder. Mærker som Royal Canin, Hills / Science Plan og Kingsmoor har netop lavet forskellige former for foder, alt efter om din hund er overvægtig, steriliseret eller har dårlig mund-/tandhygiejne.

Læs det med småt

Som med alt andet mad bør du også på hundefoder læse teksten, der står med småt. Det er dit ansvar som menneske, at din hund får noget godt og energirigt foder. Flere ernæringseksperter mener, at hunde har brug en vis mængde køb i foderet, så hvis der står ’kød’ som det første ingrediens i selve indholdsdeklarationen, betyder det, at kødet er den ingrediens med størst procentdel, og det er som udgangspunkt positivt. Desuden fraråder nogle kød-biprodukter, da det er slagteaffald, så det kan du også se efter, når du vælger hundefoder. Sidst er også positivt, hvis der ikke er kunstige farver eller smag.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *