Danskere over hele landet valfarter til mini-zoos om sommeren

Selvom den danske sommer ikke altid byder på dejligt solskinsvejr og lange, varme dage ved stranden, så er det alligevel en dejlig tid med rig mulighed for at være sammen med hele sin familie og nyde livet en lille smule mere, end man ellers plejer gøre.

Som sommerferien trækker mere og mere ud kan det dog blive sværere at finde på hvilken ny og kreativ måde at slå de store mængder tid ihjel. Det er især tilfældet hvis man har børn i skolealderen, hvor sommerferien let kan lyde på op mod to måneders fritid for børnene. Lige pludselig kan det virke mere som en pligt end som et privilegium at få sommerferien til at forløbe gnidningsfrit.

Feriemuligheder i Danmark

Heldigvis springer der hele tiden flere nye, lokale tiltag op. Opfordringer til at bruge sommerferien sammen, både i familien og med sit lokalsamfund. Leder du efter sådanne tiltag, så er de ofte ikke langt væk. Du kan med fordel tage et kig i gratis magasiner fra shopping centre, frivillige organisationer eller lokale idrætsgrupper. Mange af denne slags grupper vil ofte arrangere aktiviteter for børn i mange aldre til få eller ingen penge da det tjener dobbelt som både et sjovt tiltag i en lang sommerferie og god reklame.

Selv i de mindre og mere afsidesliggende dele af Danmark vil der med garanti være smækfyldt med tilbud af denne karakter og derfor sikkert også noget, som dine bør kunne tænke sig. Så er det ganske enkelt bare at læsse sine børn af i sjovt og godt struktureret fællesskab med jævnaldrende, og så kan man selv komme på arbejde eller nyde den smule sommerferie, som man har med ro om ørerne.

Et andet eksempel på et lokalt og billigt tiltag er en såkaldt mini-zoo, der er sprunget frem over hele landet. En mini-zoo er præcis hvad navnet giver anledning til at tro. Den zoologiske have er ikke længere reserveret for de store byer med mange besøgende. Selv i de mindre bysamfund kan man nu opleve dyr fra fremmede dele af verden, om end det måske er på en lidt mindre skala. Det er den ideelle eftermiddagstur for den nysgerrige børnefamilie. Det kræver hverken mange penge eller en lang køretur.

Lærdom for børn i mange aldre

Hvis ikke man er vokset op på en bondegård eller i en dyrehandel, kan en mini-zoo tilmed byde på utroligt megen lærdom for både unge og gamle dyreinteresserede. Så er der ingen, der kan sige, at sommerferien har været spildt. Den læring man kan få en mini-zoo, er nemlig, i modsætning til meget at det man lærer i skolen, praktisk. Man ved, hvad en kænguru spiser, fordi man har set den indtage sit måltid, og man ved, hvad en ged lugter af, fordi man selv har siddet på ryggen af en.

Netop i kraft af sin størrelse har en mini-zoo ofte faktisk mere at tilbyde end den typiske zoo. Det er måske ikke her, man skal forvente det store løvebur, men i en mini-zoo kan man komme helt tæt på dyrene og måske endda få en snak, med dem, der omgås dem hver eneste dag.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *