Blærebetændelse efter løb

For nogle år siden havde jeg jævnligt problemer med, at jeg fik blærebetændelse i den kolde årstid. Det første par gange konstaterede min læge bare, at jeg havde fået blærebetændelse og ordinerede noget penicillin til mig, og når jeg havde taget pillerne i en uges tid, forsvandt blærebetændelsen igen.

Hvorfor blærebetændelse

Men på et tidspunkt sagde min læge til mig, at vi burde finde ud af, hvorfor jeg så let blev ramt af blærebetændelse, for det er ikke specielt godt at fylde sig med for meget antibiotikum, hvilket jeg jo også godt selv vidste.

Så vi fik os en snak om min dagligdag, og da jeg fortalte, at jeg året rundt løbetræner mindst to gange om ugen, blev han pludselig nysgerrig med hensyn til, hvilken påklædning jeg bruger, når jeg løber. Og det svar, jeg gav ham, var han ikke tilpas med.

Du skal have nogle bukser på, der kan transportere sveden væk fra kroppen, for hvis dine trusser eller de træningsbukser, du løber i, bliver fugtige af sved, så bliver de meget kolde om vinteren, så det kan sagtens være forklaringen på dine blærebetændelser.

Så han anbefalede mig, at jeg skulle købe nogle rigtige løbetights, for de er fremstillet i et stof, der netop har den egenskab, at det trods din sved holder sig tørt og dermed ikke bliver klamt mod din hud.

Direkte til butikken

Da jeg forlod lægen, gik jeg direkte hen til en sportsforretning for at købe mig et eller to par tights. Jeg forestillede mig, at de nok ville koste en forfærdelig bunke penge, så jeg blev faktisk glædeligt overrasket over de priser, jeg kunne læse på prissedlerne i butikken. Der var ikke på nogen måde behov for et hurtigt lån for at kunne købe dem.

Men jeg var lidt på herrens mark med hensyn til fabrikatet. Normalt går jeg ikke efter de billigste produkter, fordi jeg har erfaret, at lidt dyrere varer i de fleste tilfælde både er bedre og mere holdbare end de billigste.

I det her tilfælde kunne jeg ikke selv afgøre, hvad der ville være det bedste for mig, så jeg spurgte en sød ekspeditrice, om hun kunne give mig gode råd. Og det kunne hun bestemt, for hun fortalte, at hun også selv løbetræner flere gange om ugen, og til det brug har hun altid et par tights på.

Hun anbefalede mig at købe nogle Under Armour med lange ben til brug i vinterhalvåret, for sådan nogle brugte hun selv. Jeg rettede mig efter hendes råd, og det var i hvert fald godt, for lige siden den dag har jeg aldrig haft problemer med blærebetændelse.

Det vist snart tre år siden, at jeg lærte det, så nu ligger der efterhånden en hel lille stak af tights i mit klædeskab. De fleste af dem er Under Armour tights, men jeg har nu også to par af et andet fabrikat, nemlig 2XU, og jeg må sige, at de to slags vist er lige gode, for jeg kan i hvert ikke mærke nogen forskel. Og det vigtigste er jo også, at de løser opgaven med at få ledt sveden væk fra huden, så den ikke bliver underafkølet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *